Δείτε δωρεάν 85.000 ιστορικά φιλμς της British Pathe
Αυτό το αρχείο είναι ένας ασυναγώνιστος θησαυρός, μεγάλης ιστορικής και πολιτιστικής σημασίας, ο οποίος δεν πρέπει ποτέ να ξεχαστεί.

Μία από τις παλαιότερες εταιρείες παραγωγής στον πλανήτη έχει "ανεβάσει" στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στο κανάλι της στο youtube μια συλλογή με 85.000 ιστορικές ταινίες σε υψηλή ανάλυση.

"Η ελπίδα μας είναι ότι όλοι παντού, όσοι έχουν υπολογιστή , να έχουν πρόσβαση στις ταινίες αυτές" σημειώνει ο Alastair White, Γενικός Διευθυντής της βρετανικής Pathé. 

"Αυτό το αρχείο είναι ένας ασυναγώνιστος θησαυρός, μεγάλης ιστορικής και πολιτιστικής σημασίας, ο οποίος δεν πρέπει ποτέ να ξεχαστεί. Φορτώνοντας τις ταινίες στο Youtube, ήταν ο καλύτερος τρόπος για να μην γίνει αυτό!"

Η British Pathe ήταν κάποτε το κυρίαρχο στοιχεία της Βρετανικής Κινηματογραφικής εμπειρίας, που φημιζόταν για τις εκθέσεις της  σε ενημερωτικά φιλμ. 

Από το 1890 που ιδρύθηκε, η British Pathé άρχισε να καταγράφει κάθε πτυχή του παγκόσμιου πολιτισμού σε φιλμ. Δημιούργησε χιλιάδες ταινίες, ντοκιμαντέρ, ενημερωτικές εκπομπές και σίριαλ, τα οποία είναι πλέον διαθέσιμα online.

Ψάχνοντας είτε την κάλυψη της βασιλικής οικογένειας, είτε τον Τιτανικό, είτε την καταστροφή του Χίντενμπουργκ ή και άλλες ιδιόμορφες καλύψεις και ιστορίας στην Βρετανία και τον κόσμο, θα αφιερώσετε πολλές ώρες σε αυτό το κανάλι

Μπορείτε να βρείτε ολόκληρη την συλλογή των 85.000 ταινιών συγκεντρωμένη στο παρακάτω link και να απολαύσετε δωρεάν στον υπολογιστή σας 3.500 ώρες μοναδικού κινηματογραφικού υλικού.

► Δείτε τα ιστορικά φιλμς


Ακολουθούν μερικά πολύ ενδιαφέροντα φιλμς απο τη συλλογή

10 Tragedies Caught on Film | British Pathé

Titanic Real Footage: Leaving Belfast for Disaster (1911-1912) | British Pathé

Hindenburg Disaster: Real Zeppelin Explosion Footage (1937) | British Pathé

Greece In Colour (1921)

Miss Greece Is Miss Universe 1964 (1964)

Athens: The Eye of Greece (1961) | British Pathé

Instagram... δεν έχουμε. Ούτε Facebook έχουμε. Twitter (ή Χ ή όπως αλλιώς το λένε)... ούτε από αυτό έχουμε.

Έχουμε όμως Google News (ακολούθησέ μας για να βλέπεις τις νέες μας αναρτήσεις) και Dailymotion (για να βλέπεις τις βιντεάρες μας)

Πως σου φάνηκε;


Θα να σου αρέσουν και αυτά

Σχόλια

https://www.mybites.gr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Γράψε εσύ το πρώτο σχόλιο για αυτό