O «γκουρού του σeξ» που έφτασε ως την Κρήτη
To κοινόβιο που έφτιαξε ο Bhagwan Shree Rajneesh

O άντρας από την Ινδία που έφτιαξε μια πόλη έχοντας πιστούς που έχτιζαν και έφτιαχναν σπίτια, ακόμη και νόμισμα, στο όνομά του.

Το κοινόβιο του Bhagwan Shree Rajneesh χτίστηκε στις ΗΠΑ σε ένα κακοτράχαλο μέρος στα βουνά του Όρεγκον. Χωρίς νερό, φύση και ανθρώπους σε κοντινή απόσταση.

Εκεί στην απομόνωση, ο κόσμος που τον ακολούθησε θέλησε να βρει την πραγματική αλήθεια για τον κόσμο, το σύμπαν και τον εαυτό του, αλλά όπως γίνεται συνήθως τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά. 

Γιατί η ιστορία δεν έχει μόνο γραφικές καταστάσεις τελετών, ιεροτελεστιών και αλληλεγγύης αλλά και ιστορίες οpγίων, δολοπλοκιών και εγκλημάτων. Ο Bhagwan Shree Rajneesh δίδαξε φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο της Τζαμπαλπούρ. Σύντομα η φήμη του έγινε μεγάλη και αποφάσισε να πάρει τους πιστούς του και να αναζητήσουν την απόλυτη ελευθερία στις ΗΠΑ. Oι ακόλουθοί του, ονόματι Ραζνίς είχαν φτιάξει μία πλήρως λειτουργική καπιταλιστική μικροκοινωνία.

Ο Bhagwan Shree Rajneesh οραματίστηκε το πρότυπο του ανθρώπου με την ονομασία «Ζορμπάς-Βούδας» ο οποίος θα συνδύαζε τις επίγειες ηδονές του Έλληνα Ζορμπά με το διαλογισμό και την εσωτερική μεταμόρφωση του Βούδα, απομακρυσμένο από συμβατικές κοινωνικές μικρότητες και θρησκείες. Φυσικά οι ηδονeς ήταν ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της ζωής των ατόμων του κοινοβίου, όπως επίσης οι ψυχότροπες ουσίες αλλά και η απόλυτη ελευθερία στα πάντα. Για αυτό το λόγο ο Bhagwan ονομαζόταν από τους ξένους ως ο «γκουρού του σeξ». 

Το κοινόβιο μεγάλωνε, όσο μεγάλωνε και η συλλογή των Ρολς Ρόις που είχε ο γκουρού - είχε στην κατοχή του 96 αυτοκίνητα. Οι Αμερικάνοι όμως τους κοιτούσαν με μισό μάτι για καιρό, ώσπου οι γύρω πόλεις άρχισαν να διαμαρτύρονται, λέγοντας πως στο κοινόβιο γίνονταν όpγια.

Τότε οι πιστοί του άρχισαν να εγκληματούν στο όνομα της ιδεολογίας τους, δηλητηριάζοντας 750 άτομα από τα γύρω χωριά, έτσι ώστε να μην παρευρεθούν στο δημοψήφισμα που αφορούσε την απομάκρυνσή τους από την περιοχή!

Από το φόβο τους πολλά υψηλόβαθμα στελέχη της σέχτας έφυγαν για το εξωτερικό ενώ ο ίδιος ο Bhagwan βρήκε προσωρινό καταφύγιο στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο σπίτι του Νίκου Κούνδουρου στον Άγιο Νικόλαο. Oι αντιδράσεις της Εκκλησίας και ορισμένων οργανώσεων ανάγκασαν την ελληνική πολιτεία να άρει την προσωρινή άδεια παραμονής του γκουρού.

Όταν η αστυνομία έκανε φύλλο και φτερό το κοινόβιο, ανακάλυψε και όπλα εκτός φυσικά από ναρκωτικά, ενώ έγινε έπειτα γνωστό πως η σύντροφος του Bhagwan σκόπευε να σκοτώσει τον δικηγόρο που πρωτοστατούσε στην δίκη για την απομάκρυνσή τους από την περιοχή, όπως και τα σχέδιά τους να βομβαρδίσουν το δικαστήριο.

Instagram... δεν έχουμε. Ούτε Facebook έχουμε. Twitter (ή Χ ή όπως αλλιώς το λένε)... ούτε από αυτό έχουμε.

Έχουμε όμως Google News (ακολούθησέ μας για να βλέπεις τις νέες μας αναρτήσεις) και Dailymotion (για να βλέπεις τις βιντεάρες μας)

Πως σου φάνηκε;


Θα να σου αρέσουν και αυτά

Σχόλια

https://www.mybites.gr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Γράψε εσύ το πρώτο σχόλιο για αυτό