"Τάκα Τάκα", το δημοφιλές παιχνίδι των 70s που απαγορεύτηκε στην Ελλάδα λόγω διατάραξης κοινής ησυχίας
Έγινε ακόμα και τραγούδι (βίντεο)

Το »Τάκα Τάκα» ήταν παιχνίδι που άνθισε στη δεκαετία του ΄70 και έγινε η μεγάλη τρέλα όλης της Ευρώπης, γνωρίζοντας τεράστια επιτυχία.

Το παιχνίδι τελικά απαγορεύτηκε είτε λόγω διατάραξης κοινής ησυχίας, όπως έγινε στην Ελλάδα, είτε λόγω κινδύνου σωματικής ακεραιότητας, όπως έγινε σε αρκετά άλλα κράτη της Ευρώπης, καθώς και στις ΗΠΑ.

Το »Τάκα Τάκα» αποτελείται από δύο σκληρές πλαστικές μπίλιες που κρέμονται από έναν δακτύλιο. Ο χρήστης φοράει τον δακτύλιο σαν δακτυλίδι στο δεύτερο δάκτυλο και με παλινδρομικές κινήσεις της παλάμης κάνει τις μπίλιες να αλληλοσυγκρούονται και να εκτοξεύονται με δύναμη προς τα πάνω και προς τα κάτω.

Ανάλογα με τη δεξιοτεχνία και την αντοχή, το παιχνίδι μπορεί να διαρκέσει από δευτερόλεπτα μέχρι ώρες.

Ο εκκωφαντικός κρότος του παροτρύνει τον παίκτη να συνεχίσει, αλλά ταυτόχρονα ξεσηκώνει τους γείτονες που ετοιμάζονται να τον καταγγέλουν για διατάραξη κοινής ησυχίας.

Το τάκα τάκα έγινε μανία στην νεοελληνική κοινωνία και γρήγορα ο γνωστός τραγουδιστής, Τέρης Χρυσός το έκανε τραγούδι και σουξέ της εποχής.

Πρόκειται για διασκευή του πασίγνωστου τραγουδιού Paco Paco του Πωλ Μοριάτ και που επίσης τραγουδήθηκε από τον Joe Dassin (1972). Ελληνικοί στίχοι: Θανάσης Τσόγκας.

[wikipedia.org]

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ;


Θα σου αρέσουν και αυτά

Ρίξε μια ματιά και σε αυτά!